Η τροπολογία με θέμα «Επίσπευση διαδικασιών διορισμού και πρόσληψης διοριστέων» υπογράφεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δρίτσα, Γεννιά, Δουζίνα, Σταματάκη, Καματερό και Συρμαλένιο, που εκλέγονται στον Πειραιά, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Μέσω αυτής ζητούν την πρόσληψη 74 εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως εκκρεμούν προσλήψεις στον ΟΛΠ από την περίοδο 2009, 2011, 2014, εργαζομένων που είχαν διοριστεί μέσω του ΑΣΕΠ όσο ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ανήκε στο Δημόσιο, και επομένων υπάρχει νόμιμο δικαίωμα πρόσληψής τους. Τονίζουν ότι αν δεν γίνει πρόσληψη τους στον ΟΛΠ θα πρέπει να προσληφθούν σε άλλο Οργανισμό του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα όπου υπάρχουν αντίστοιχες κενές θέσεις.

Δεν το διαπραγματεύεται η Cosco

Η εταιρία, στην οποία ανήκει πλέον το λιμάνι, ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να συζητήσει το ενδεχόμενο προσλήψεων, ενώ επισημαίνεται ότι εάν αυτή γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, τότε είναι πιθανόν να υπάρξουν παρόμοια αιτήματα διορισμών σε ιδιωτικοποιημένες ή προς ιδιωτικοποίηση κρατικές επιχειρήσεις.