«Συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στο Σινά που προκάλεσαν οι αμετανόητοι τρομοκράτες. Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλάι του αιγυπτιακού λαού», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στο Σινά που προκάλεσαν οι αμετανόητοι τρομοκράτες. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλάι του αιγυπτιακού λαού.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 24, 2017

 
«Νιώθω συγκλονισμένος. Η τραγωδία στο Σινά μας οδηγεί να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Τέλος στο αίμα που φέρνει το μίσος», έγραψε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Νιώθω συγκλονισμένος. Η τραγωδία στο Σινά μας οδηγεί να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον πόλεμο κατα της τρομοκρατίας. Τελος στο αίμα που φέρνει το μίσος.
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) November 24, 2017

 

ΥΠΕΞ: Αποτροπιασμός για την επίθεση

Αποτροπιασμό για την πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια  εξέφρασε και το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του με την οποία καταδικάζει «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ειδεχθή επίθεση». 

Το ΥΠΕΞ εκφράζει ανησυχία για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των θρησκευτικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής «που υφίστανται τις ολέθριες συνέπειες της τρομοκρατίας και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας».  

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον φίλο αιγυπτιακό λαό, καθώς τα ειλικρινή συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων. Διαβεβαιώνουμε, γι' ακόμη μία φορά, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει ακλόνητα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες, όπου αυτές απειλούνται» αναφέρεται.

Μήνυμα στήριξης Παυλόπουλου 

 
Τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου μετέφερε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο Μιχαήλ Διάμεσης προς τον ομόλογό του, Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, για την αποτρόπαια και βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια που έλαβε χώρα σήμερα στο βόρειο Σινά και που στοίχισε την ζωή δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.