Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm», η Θ. Φωτίου «πάτησε» στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την περίοδο από το 2009 μέχρι το 2015, που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να απαντήσει στη ΝΔ που τους κατηγορεί για φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης.  «Αυτό που είπα, και το οποίο φαίνεται πως δημιούργησε μεγάλη ταραχή στη Νέα Δημοκρατία, είναι ότι το 50% του πληθυσμού, που αποτελούσε τη μεσαία τάξη, έχασε το 35% του εισοδήματός του από το 2009 μέχρι το 2015 και αυτό το λέει η ΕΛΣΤΑΤ, όχι εγώ».

Αναφερόμενη στην πολύ μεγάλη μείωση των εισοδημάτων της πλειοψηφίας των πολιτών, δήλωσε ότι όσοι ανήκουν στη μεσαία τάξη έχουν χάσει το 35,% του εισοδήματος τους και οι πιο φτωχοί έχουν χάσει το 38% του εισοδήματος τους.  «Αυτό φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει πάρα πολύ, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία επικαλέστηκα, ότι δηλαδή η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης συντελέστηκε επί των ημερών τους και αντ' αυτού εμφανίζονται να λένε ότι η Φωτίου όρισε τη μεσαία τάξη με εισοδήματα 7.500 ευρώ τον χρόνο. Οι πιο φτωχοί συνάνθρωποί μας έχασαν ακόμη περισσότερο, το 38,5% των εισοδημάτων τους».

Σχετικά με τα εισοδηματικά κριτήρια ομαδοποίησης της μεσαίας τάξης υποστήριξε πως αυτά καθορίζονται από την ΕΛΣΤΑΤ. «Το 2009 ήταν από τα 11.500 ευρώ έως τα 16.500 ευρώ ανώτατο ατομικό εισόδημα. Αυτό το ατομικό εισόδημα που ήταν 16.500 ευρώ το 2009, έφτασε στα 10.800 ευρώ και αυτό που ήταν 11.500 ευρώ, μειώθηκε στα 7.500 ευρώ. Αυτά, λοιπόν, είναι που ενοχλούν πολύ, ότι δηλαδή η μεσαία τάξη έχασε το 35% του εισοδήματός της. Βεβαίως, όταν το βλέπεις σε απόλυτα νούμερα, με βάση την ΕΛΣΤΑΤ, λες δεν είναι δυνατόν αυτή να είναι η μεσαία τάξη πια, άρα, είναι φτωχοί».

Ερωτηθείσα για τις κατηγορίες της ΝΔ για υπερφορολόγηση, υπογράμμισε ότι αν δεν πληρώσουν οι πλούσιοι τους φόρους τους, δεν θα μπορούν να υπάρξουν κοινωνικές δαπάνες και θα είναι όλα ιδιωτικά. «Αν δεν πληρώσει το πιο πλούσιο κομμάτι τους φόρους του, βεβαίως, δεν μπορεί να υπάρξουν κοινωνικές δαπάνες, κοινωνικό κράτος. Αν δεν υπάρχει φορολόγηση, πώς θα υπάρξουν δημόσια νοσοκομεία, δημόσια σχολεία, δημόσια ανώτατα ιδρύματα και δεν θα είναι όλα ιδιωτικά».