Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας εξουσιοδότησε την στρατιωτική επέμβαση, καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας εξαπλώθηκαν από την πρωτεύουσα του Ισλαμαμπάντ σε άλλες πόλεις, με εκατοντάδες αστυνομικούς να κάνουν χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων.
 
Το Σάββατο, όταν έληξε και η προθεσμία που είχε δοθεί στους διαδηλωτές, η αστυνομία ξεκίνησε επιχείρηση με σκοπό την απομάκρυνση των διαδηλωτών από μια διασταύρωση που συνδέει το Ισλαμαμπάντ με την πόλη φρουράς Rawalpindi, προτρέποντας άλλους διαδηλωτές να βγουν στους δρόμους.
 
Οι διαμαρτυρόμενοι ανήκουν σε ένα θρησκευτικό κίνημα, το Τεχρίκ-ι-Λαμπαΐκ Γιαχ, ένα από τα δύο νέα θρησκευτικά πολιτικά κινήματα που έχουν αναχθεί σε σημαντική δύναμη τους τελευταίους μήνες, και ζητούν εδώ και εβδομάδες την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας επειδή ήθελε να κάνει μεταρρυθμίσεις στον αμφιλεγόμενο νόμο για τη βλασφημία. Στο μεταξύ το σχέδιο έχει εγκαταλειφθεί.
 
«Είμαστε χιλιάδες. Δεν θα φύγουμε. Θα πολεμήσουμε ως το τέλος», δήλωσε ο εκρόσωπος του Τεχρίκ-ι-Λαμπαΐκ, ο Ετζάζ Ασράφι.