Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προσπάθησε να αντιστρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος του, μετά τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σκάνδαλο πίσω από τη συμφωνία για την πώληση πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως στο θέμα πώλησης εξοπλιστικών στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο και κανένας μεσάζοντας. Τόνισε πως πρόκειται για διακρατική συμφωνία και νομιμότατη, παρά το ότι η αντιπολίτευση προσπάθησε να κατασκευάσει σκάνδαλο. Έβγαλε στη σέντρα τη ΝΔ, τονίζοντας πως δικηγόρος του Βασίλη Παπαδόπουλο είναι βουλευτής της και, ενώ ο Παπαδόπουλος έκανε στο παρελθόν δουλειές με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έκανε λόγο για συμμορίες και απειλές κατά του ίδιου και της οικογένειας του.

«Ο Παπαδόπουλος εκπροσωπούσε τη Σ. Αραβία και ελέγχθηκαν και οι άδειες που είχε και το ποινικό του μητρώο. Γνώριζα τον Παπαδόπουλο από τον κύριο Μητσοτάκη που σήμερα δεν είναι εδώ. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1988 είχε αποφασίσει ότι θα έδινε η Εθνική Τράπεζα δάνειο προς τη Ρωσία για να αποπληρωθούν οι Έλληνες εξαγωγείς επειδή είχαν σταματήσει να πληρώνονται από τη Σοβιετική Ένωση. Το 1991 πήγε αποστολή με 40 επιχειρηματίες στη Ρωσία, μαζί με τον τότε διοικητή της ΤτΕ κ. Γερμίδη και με την κ. Μπακογιάννη και μαζί ήταν ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος με τον γιο του και εισέπραξαν 67 εκατομμύρια», ανέφερε σχετικά με το αν ο Β. Παπαδόπουλος είναι πρόσωπο εγκεκριμένο για τη διαδικασία της πώλησης.
 

«Καμμένος και Τσίπρας θα πέσουν δεμένοι χειροπόδαρα»


Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, τονίζοντας πως είναι χειροπόδαρα δεμένοι και θα φύγουν μαζί από την εξουσία, όπως ακριβώς ήρθαν. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ρώτησε αν συγκαλύπτει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας επειδή ο τελευταίος απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση. Ανάμεσα στα ερωτήματα που έθεσε, ζήτησε να μάθει το σε ποια τσέπη έχουν πάει τα 66 εκατομμύρια της συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία.

Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μάθει τον λόγο που «η κυβέρνηση θέλησε να βάλει μεσάζοντα για την πώληση» από τη στιγμή που η πλειοψηφία της Βουλής είχε εγκρίνει τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Παράλληλα, ζήτησε να μάθει τον λόγο για τον οποίο ο πρωθυπουργός καλύπτει τον Πάνο Καμμένο. «Κύριε Τσίπρα, μήπως σας εκβιάζει ο κ. Καμμένος ότι θα ρίξει την κυβέρνηση;  «Κύριε Τσίπρα, μήπως σας εκβιάζει ο κ. Καμμένος ότι θα ρίξει την κυβέρνηση; Ταιριάζετε, η συγκολλητική ουσία που σας έφερε κοντά είναι ο τυχοδιωκτισμός, τα ψέματα, ο λαϊκισμός. Όπως ήρθατε μαζί, έτσι θα φύγετε και μαζί. Είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον κ. Καμμένο, κ. Τσίπρα».


Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης καθοδηγείται από μιντιακό λόμπι


Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να χτυπήσει την κυβέρνηση, καθοδηγούμενος από μιντιακό λόμπι που «του δίνουν γραμμή με τα πρωτοσέλιδα τους». Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε πως «δεν έχει να φοβηθεί τίποτα» και άφησε αιχμές για το σκάνδαλο της Siemens. «Γι' αυτό δεν ξεσκονίζω το γραφείο μου όταν έρχεται τηλεοπτικό συνεργείο. Πού θα κρύψετε τα δώρα της Siemens;» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι «εσείς έχετε να κρύψετε, μετακόμιση θα κάνετε έτσι κι έρθει κανένα τηλεοπτικό συνεργείο να γυρίσετε κανένα σποτάκι».

Παράλληλα, τον κατηγόρησε πως παίρνει γραμμή από μιντιακό λόμπι. «Όλως τυχαίως συντονισμένα εδώ και 15 ημέρες, μόλις βρέθηκαν στην επικαιρότητα τα Paradise Papers, μετά την ερώτηση για την βία και βρεθήκατε απολογούμενος, όλως τυχαίως οι εφημερίδες του κουμπάρου σας που πιο συχνά περνάει το κατώφλι του εισαγγελέα παρά του σπιτιού του, άρχισαν να επιτίθενται στην κυβέρνηση» σημείωσε. «Ένα μιντιακό λόμπι σας καθορίζει εκεί καταντήσατε τη Νέα Δημοκρατία».


Γεννηματά: Είστε συνυπεύθυνος κ. Τσίπρα

«Για κυβέρνηση που είναι χαμένη στους μεσάζοντες και για πρωθυπουργό που προσπαθεί να συγκαλύψει μια σκανδαλώδη υπόθεση» έκανε λόγο η πρόεδρος και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά ασκώντας δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.
 
Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε χαρακτηριστικά «σας είχε ενημερώσει ή όχι ο κ. Καμμένος; Αν ναι, είστε συνυπεύθυνος και πρέπει να λογοδοτήσετε. Αν όχι, τότε γιατί τον κρατάτε;».
 
Η ίδια κατέθεσε στα πρακτικά, τρία έγγραφα για την υπόθεση, σε συνεννόηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, όπως είπε, καθώς και έγγραφο με το σχετικό άρθρο του νόμου που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ το 2011, όπου απαγορεύονται οι μεσάζοντες στις συμφωνίες αγοραπωλησίας στρατιωτικού υλικού. 
 
«Τα έγγραφα που κατέθεσα αποδεικνύουν, ότι μόνο με διακρατική συμφωνία κι όχι με μεσάζοντα τον κ. Παπαδόπουλο. Και δεύτερον, 300.000 κι όχι 10.000. Τα συνυπογράψαμε με τον κ. Θεοδωράκη τα έγγραφα. Τι φοβάστε; Ο Καμμένος τα έδωσε στη δημοσιότητα» ανέφερε.