«Βαθιά προβληματισμένος για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η αμυντική πολιτική» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος εν όψει της συζήτησης στη Βουλή για τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, εκτιμώντας πάντως ότι ο Πρωθυπουργός «θα αντιμετωπίσει το θέμα με υπευθυνότητα». Ωστόσο, πρόσθεσε πως «θα με ικανοποιούσε να αποδείξει ο πρωθυπουργός ότι δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στις διακρατικές σχέσεις με την Σαουδική Αραβία»
 
Ο Σ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως «συμμερίζεται τις σκέψεις» του Νίκου Φίλη σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Υεμένη, αναφέροντας πως «η ιδεολογικοπολιτική επιχειρηματολογία που έχει είναι βάσιμη».
 
«Είμαι βαθιά προβληματισμένος για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η αμυντική μας πολιτική ή η διακρατική σχέση που δεν ξέρω και ακριβώς τι ρόλο παίζουν», ανέφερε ο βουλευτής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα». «Επειδή έχουμε διαπιστώσει ότι οι μεσάζοντες σε αμυντικά συστήματα, σε εξοπλισμούς, έπαιξαν πολύ σκληρό παιχνίδι ρεμούλας το προηγούμενο διάστημα, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., νομίζω ότι θα έπρεπε να ήμασταν πολύ προσεκτικοί» πρόσθεσε.
 
Ο Σ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως η «ηθική πλευρά της διακυβέρνησης είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα στα οποία θέλουμε να μην υπάρχει κανένα ζήτημα το οποίο να αμφισβητεί τον προσανατολισμό αυτής της κυβέρνησης». «Η ηθική διακυβέρνηση είναι ένα μείζον ζήτημα και ελπίζω τελικά να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει κάτι… Ελπίζω οι σκιές να σβήσουν με επιχειρήματα» συμπλήρωσε.
 
Παράλληλα ωστόσο, ο βουλευτής εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, λέγοντας πως «πάντα ο Αλέξης Τσίπρας στις απαντήσεις του προσπαθούσε να τεκμηριώσει τις θέσεις του, όπως έκανε πχ με το ζήτημα της ανομίας».
 
Πρόσθεσε ακόμη πως «δεν ξέρουμε ακόμη αν είναι μαύρο το χρήμα για τον μεσάζοντα και αν υπήρξε», ενώ ερωτηθείς αν «φοβάται» πως είναι εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση απάντηση: «Φοβάμαι (…) Ελπίζω να μην έχουμε μια περίπτωση στην οποία οι μεσάζοντες έχουν παίξει τον ρόλο που βλέπαμε να παίζουν παλιά».

Επιμένει ο Φίλης

Στο μεταξύ, τη θέση του για ακύρωση της συμφωνίας για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία επανέλαβε ο Νίκος Φίλης, λίγο πριν από τη συζήτησης της σχετικής επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας.
 
«Το λιγότερο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ανακοινώσει την ακύρωση της συμφωνίας», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6. Όπως αναφέρεται, κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συντρέχουν λόγοι που έχουν να κάνουν με την ιδεολογία της Αριστεράς, αλλά και την διεθνή υποχρέωση της χώρας απέναντι στο Ευρωκοινοβούλιο, που το καλοκαίρι ζήτησε την επιβολή εμπάργκο στην πώληση όπλων προς την Σαουδική Αραβία, λόγω του πολέμου στην Υεμένη, όπου διεξάγονται επιχειρήσεις εναντίον αμάχων.