Ο Κονστάνσιο εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα που έφεραν οι ελληνικές κυβερνήσεις κατά την περίοδο των μνημονίων. Έκανε λόγο για αξιοσημείωτη επιστροφή της χώρας, ενώ στάθηκε στο ότι έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα και μειώθηκε η εξάρτηση από τον μηχανισμό παροχής ρευστότητας (ELA).

«Η Ελλάδα κατάφερε να πραγματοποιήσει αξιοσημείωτη επιστροφή, η ανάπτυξη έχει επανακάμψει, έχει εξασφαλιστεί ένα μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα και έχει πλέον διαμορφωθεί θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Η εμπιστοσύνη προς τον τραπεζικό τομέα έχει ανανεωθεί, οι καταθέσεις αυξάνονται και η εξάρτηση από τον ELA έχει μειωθεί κατά πολύ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η «εξαιρετικά επώδυνη προσαρμογή» που βιώνει ο ελληνικός τα τελευταία χρόνια θα μπορούσε να μετριαστεί σε μικρό βαθμό, αλλά όχι να αποφευχθεί. «Η ευνοϊκή τροπή των τρεχουσών εξελίξεων στην Ελλάδα αξίζει καλύτερης αναγνώρισης, επειδή συμβαίνει στο τέλος μιας εξαιρετικά επώδυνης προσαρμογής, η οποία θα μπορούσε να είχε εν μέρει μετριαστεί, αλλά μόνον εν μέρει».