Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας που πραγματοποιείται το πρωί της Τρίτης έχουν προσαχθεί οκτώ άνδρες και μία γυναίκα ενώ οι έρευνες δεν έχουν σχέση με εσωτερική τρομοκρατία αλλά ούτε και με το «Ισλαμικό Κράτος». 

Συγκεκριμένα, οι προσαχθέντες είναι όλοι τουρκικής καταγωγής και προσήχθησαν από τρία διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ένας από τους προσαχθέντες καταζητείτο για παρόμοια υπόθεση Τούρκων που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα διαμερίσματα έχουν βρεθεί αρκετοί φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb, ρολόγια, καλώδια και βάζα με άγνωστη ουσία που παραπέμπουν σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Όλα τα υλικά θα μεταφερθούν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

 
Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, οι οκτώ εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις στην περιοχή και ύστερα από έρευνα, συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία που οδήγησαν στη σημερινή επιχείρηση.
 
Για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομέρειες μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας.