Με παραγγελιά της προς το Στρατοδικείο (Αναθεωρητικό Δικαστήριο), η Ξ. Δημητρίου, ζητά να ερευνηθεί, αν τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν πράγματι διαβαθμισμένα και αν υπήρχε διαρροή παρά το νόμο.
 
Σε πρώτη φάση η έρευνα θα διενεργηθεί σύμφωνα με την παραγγελία της ανωτάτης εισαγγελικής λειτουργού  για τυχόν ευθύνες υπηρετούντων στο στράτευμα και αν διαπιστωθούν ευθύνες και πέραν των στρατιωτικών προσώπων, η έρευνα θα συνεχιστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταλήξει στο αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.
 
Ήδη έχει δρομολογηθεί προκαταρκτική έρευνα για την ίδια υπόθεση προ ολίγων ημερών  με παραγγελιά της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην Εισαγγελία Διαφθοράς και την επικεφαλής της Ελένη Τουλουπάκη για τις συνθήκες πώλησης του επίμαχου στρατιωτικού υλικού.
 

Απόρρητα έγγραφα από Γεννηματά – Θεοδωράκη
 

Τρία απόρρητα έγγραφα έδωσαν στη δημοσιότητα με κοινή δήλωση όλων των βουλευτών τους η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι τα οποία αφορούν πρακτικά του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας και έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών.
 
Οι Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, οι οποίοι υπογράφουν τη δήλωση, καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση «για απόπειρα να αποκρύψουν από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου τα τρία έγγραφα που κατατέθηκαν στον προεδρεύοντα της Βουλής, στη συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου 2017 προκειμένου να αναγνωστούν από τα μέλη του σώματος, προστατεύοντας το απόρρητό τους».
 

Λοβέρδος: Όλοι οι κυβερνώντες γνώριζαν τον Παπαδόπουλο
 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε πως από τα έγγραφα που κατέθεσαν στη βουλή η Φ. Γεννηματά και ο Στ. Θεοδωράκης προκύπτει ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργούς γνώριζε τα πάντα.
 
Την ερχόμενη Πέμπτη ο ίδιος ανέφερε πως θα καταθέσει έγγραφα τα οποία θα αποκαλύπτουν πως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε πλήρη επίγνωση για το ζήτημα του μεσάζοντα.

Κουμουτσάκος: Υπόθεση μίζας
 

Ο Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι η όλη συμφωνία χάλασε γιατί οι Σαουδάραβες δεν δέχτηκαν τον μεσάζοντα που πήγαν να τους επιβάλουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος . «Η όλη υπόθεση φωνάζει σκάνδαλο. Είναι μια υπόθεση μίζας» τόνισε.
 
Απαντώντας στις αντιδράσεις του Νίκου Κοτζιά ο κ Κουμουτσάκος ανέφερε ότι αυτό που είπα εγώ στη Βουλή είναι ότι «ο κ Κοτζιάς είναι ένας πολύ συνεπής Υπουργός Εξωτερικών. Διαβάζει όλα τα έγγραφα που λαμβάνει. Άρα γνώριζε τα πάντα και δεν έκανε τίποτα». 
 

Κότζιας: Επικοινωνιακά τεχνάσματα Κουμουτσάκου – Λοβέρδου
 

Επικοινωνιακά τεχνάσματα καταλογίζει στους βουλευτές Γιώργο Κουμουτσάκο και Ανδρέα Λοβέρδο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε ό,τι αφορά την υπόθεση των εγγράφων για τις συνθήκες πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.
 
«Είναι δικαίωμα του κ. Λοβέρδου, εφόσον το επιθυμεί, να συνεχίσει να ψεύδεται και να επιδιώκει να πρωταγωνιστεί σε θέατρο του παραλόγου προκειμένου να περιφέρεται στα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Ωστόσο, η σημερινή εμφάνισή του στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου κατέφθασε απροειδοποίητα και συνομίλησε με έναν αναρμόδιο διπλωμάτη και μάλιστα κατά την απουσία μου, είναι άλλο ένα δείγμα έλλειψης σοβαρότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ν. Κοτζιάς.
 
Αναφερόμενος στον  Κουμουτσάκο, ο  υπουργός Εξωτερικών τον κατηγορεί ότι είπε ψέματα από το βήμα της Βουλής, αλλά και ότι «διατύπωσε σήμερα και πάλι μέσω ΜΜΕ, ανάλογο αίτημα λησμονώντας ότι ούτε εκείνος είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας».