Σήμερα ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί, φυσικοί και ηλεκτρονικοί, μετά από την απόφαση των συμβολαιογράφων να αναστείλουν την αποχή τους, η οποία είχε κηρυχτεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.


 

Οι συγκεντρωθέντες ζήτησαν αρχικά να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και να εισέλθουν στο κτήριο. Όμως τα ΜΑΤ δεν αποχώρησαν  με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή μεταξύ των δύο πλευρών. Οι διαδηλωτές στο τέλος αποχώρησαν καθώς δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο κτήριο, όπως αναφέρει το voria.gr.
 
Λίγο αργότερα σημειώθηκε ένταση και στο γραφείο της προέδρου των Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Ιωάννας Μπιλίση-Χρουσαλά όπου διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν, όμως τους απώθησαν άντρες των ΜΑΤ.

Δίωξη για υπεξαίρεση

Ο εισαγγελέας διαφθοράς, Αχιλλέας Ζήσης, είχε ζητήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά της προέδρου του συμβολαιογραφικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Ιωάννας Μπιλίση Χρουσαλά για υπεξαίρεση 500.000 ευρώ από πλειστηριασμούς.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του dailythess, η υπόθεση αφορά σε περίπου δέκα πλειστηριασμούς ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων που διενεργήθηκαν το 2015 από την πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης το 2015.