«Η λαϊκή κατοικία δεν πρέπει να καταλήξει στα χέρια τραπεζών και αυτό είναι δέσμευση» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Μετά από διαπραγμάτευση, το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δίνει τη δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τα χρέη τους και όσο διαρκεί η ρύθμιση η πρώτη κατοικία προστατεύεται» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι «θεσμοί επιθυμούσαν να πέσει το ποσοστό προστασίας στο 25%»

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε επίσης πως όσα ακίνητα πλειστηριάζονται είναι υψηλότατης αξίας και αφορούν σε εξίσου «υψηλότατα ποσά χρέους».«Θα πρέπει όσοι αντιδρούν να καταλάβουν για ποια χρέη και κοινωνικές κατηγορίες μιλάμε», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «κατανοητή» την ένταση για αυτό το «εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα». Αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια πρόσθεσε ότι ο ρόλος των δυνάμεων της αστυνομίας είναι να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και την διαδικασία των πλειστηριασμών και να μην οξύνει τις εντάσεις.


(σημείωση TPP: Το video είναι από την Αυγή. Ο τίτλος δεν ανταποκρίνεται στα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η απάντηση του για την πρώτη κατοικία βρίσκεται από το 5:10 κι έπειτα)

Επιπλέον, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ενημέρωσε ότι  το κοινωνικό μέρισμα θα κατατεθεί στους δικαιούχους στις 15 Δεκεμβρίου και ότι από αύριο ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς με κατάθεση στους λογαριασμούς των δικαιούχων.