Διαβάστε εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση του DiEM25:
 
Καλημέρα Ελλάδα, καληνύχτα δημοσιογραφία…
 
Ο συνιδρυτής του DiEM25 δέχτηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι ΑΝΤ1 και την εκπομπή του κ.Παπαδάκη όπου θα μιλούσε για την πολιτική πρόταση του DiEM25 για την Ελλάδα και την Ευρώπη και πώς αυτή μπορεί να οδηγήσει μακριά από την βαθιά κρίση και την ερημοποίηση που αντιμετωπίζουμε. Οι συντελεστές της εκπομπής επέλεξαν αντί για τα 70 λεπτά της συνέντευξης με τις ολοκληρωμένες απαντήσεις να πετσοκόψουν κυριολεκτικά τα λεγόμενα του Γιάνη σε ένα μονταρισμένο 10λεπτο και να επιδοθούν σε ένα ρεσιτάλ ύβρεων, συκοφαντίας,διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης χωρίς μάλιστα τη δυνατότητα αντίλογου. Δεν έχει νόημα να επιχειρήσουμε να καταρρίψουμε ένα ένα τα εξόφθαλμα ψέματα και τις συκοφαντίες αλλά να εξετάσουμε κάτι γενικότερο. Το ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν μετατραπεί σε Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης/Εξαπάτησης και τη στάση μας απέναντι σε αυτά.
 
Πολλοί μας λένε ότι ,γνωρίζοντας την ποιότητα των ΜΜΕ της χώρας, θα έπρεπε να περιμένουμε τέτοια φαινόμενα και να αρνούμαστε την εμφάνισή μας σε τέτοια κανάλια και τέτοιες εκπομπές.
Το ότι αρνούμαστε να αποδεχτούμε ως δεδομένο ότι τα Μέσα Ενημέρωσης είναι όργανα εξυπηρέτησης συμφερόντων που αποκρύπτουν την αλήθεια ή τη διαστρεβλώνουν κάτω από τόνους λάσπης και συκοφαντίας είναι συνειδητή απόφαση. Μια απόφαση που τη διέπει η ίδια λογική με την οποία αρνούμαστε να αποδεχτούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Εθνικά Κοινοβούλια είναι θεσμοί διακοσμητικοί και οι πραγματικές αποφάσεις παίρνονται σε κλειστά γκρουπ μακριά από τον δημοκρατικό έλεγχο των πολιτών. Με την ίδια οπτική αντιμετωπίζουμε και το θεσμό της Δικαιοσύνης που έχει κατά κοινή ομολογία απομακρυνθεί από το σκοπό της και λειτουργεί πολλές φορές με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
 
Όλα αυτά, οι θεσμοί, τα δικαστήρια, τα μέσα ενημέρωσης, είναι δομικά στοιχεία της δημοκρατίας. Το ότι έχουν εν πολλοίς αποκοπεί από την κοινωνία και έχουν περάσει στον έλεγχο της ολιγαρχίας είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Δεν είμαστε αφελείς η αιθεροβάμμονες. Είναι όμως κάτι που δεν πρέπει να συνηθίσουμε. Το να λειτουργούν οι θεσμοί με διαφάνεια, αμεροληψία και προς όφελος της κοινωνίας είναι δικαίωμά μας και υποχρέωσή μας ως δημοκρατικοί πολίτες να το διεκδικούμε και να μην το παραχωρούμε.
 
Η πολιτική πρόταση του DiEM25 έχει αγκαλιαστεί από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη, είναι μια πρόταση που μπορεί να δώσει λύση για την πλειοψηφία των πολιτών που στενάζουν κάτω από την τρέχουσα αδιέξοδη πολιτική του κατεστημένου. Είναι δικαίωμα των πολιτών να ακούσουν και να συζητήσουν νηφάλια και ολοκληρωμένα την πρότασή μας και θα το διεκδικούμε με κάθε τρόπο, είτε μιλώντας σε μια λαϊκή συνέλευση στο Σύνταγμα, είτε σε μία συνεδρίαση ενός ευρωπαϊκού θεσμού, είτε ακόμα και σε μια τηλεοπτική εκπομπή.

http://bit.ly/kalinixta_ dimosiografia