Με μια σύντομη αναφορά στην κατάσταση της υγείας τους και στους λόγους που επιστρέφουν στην φυλακή, η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης εμμένουν στα αιτήματά τους και συνεχίζουν την απεργία πείνας, όπως γνωστοποίησαν μέσω κοινής ανακοίνωσης τους που αναρτήθηκε στο indymedia.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση: 


«Η κατάσταση της υγείας μας έχει επιδεινωθεί και η Ρούπα βρίσκεται στα πρόθυρα υπογλυκαιμικού σοκ με 49 σάκχαρο. Της είπαν να βάλει ορό και αρνήθηκε.
 
Επειδή παραβιάστηκε η συμφωνία που είχαμε κάνει για αβίαστη επικοινωνία με το παιδί μας καθώς και για επικοινωνία με δικηγόρους από το νοσοκομείο με τον υποδιοικητή της εξωτερικής φρουράς Καραγιάννη ο όποιος μιλούσε εκ μέρους του εισαγγελέα Σαβαϊδη, αρνούμαστε να παραμείνουμε στο νοσοκομείο και επιστρέψαμε στην φυλακή.

Ο εισαγγελέας Σαβαϊδης ενώ έχει την υποχρέωση ως επόπτης των φυλακών να έρχεται σε επαφή με τους κρατούμενους, έχει αρνηθεί επανειλημμένως να μας απαντήσει ο ίδιος για τα αιτήματα μας δηλώνοντας ότι δεν θα ανοίξει επικοινωνία με κρατούμενους. Καταγγέλλουμε την στάση του αυτή. Εμμένουμε στα αιτήματά μας και συνεχίζουμε την απεργία πείνας».


Θυμίζουμε ότι η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης, φυλακισμένοι ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, διαμαρτυρόμενοι για το θέμα του επισκεπτηρίου του παιδιού τους, όπως επίσης και για άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες κράτησής τους, κάνουν απεργία πείνας απο τις 11 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκαν την Παρασκευή στο νοσοκομείο αφού η κατάσταση της υγείας τους είχε επιδεινωθεί.