«Σήμερα θα συζητήσουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να επιτευχθούν και την τυπική διαδικασία λήψης αποφάσεων που περιλαμβάνει την έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια, τον Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης» ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.
 
Σημειώνεται ότι κυβέρνηση και δανειστές ήρθαν σε συμφωνία για τα οικογενειακά επιδόματα και τον περιορισμό τους, τη διευκόλυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την αυστηροποίηση της υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη, τα ενεργειακά και την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων, καθώς και τα εργασιακά και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.
 

«Να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι το ελληνικό πρόγραμμα»
 

Νωρίτερα ο επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί είχε εκφράσει την αισιοδοξία εκτιμώντας πως η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης αποτελεί ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για την Ελλάδα.
 
Μάλιστα ο ίδιος έκανε λόγο για εποικοδομητικές συνομιλίες μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των δανειστών, τονίζοντας πως οι συζητήσεις των δύο πλευρών είναι πιο χαλαρές και εύκολες σε σχέση με το παρελθόν.
 
Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, ένα από τα νέα καθήκοντα του νέου προέδρου του Eurogroup θα είναι και η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος φέτος το καλοκαίρι με θετικό τρόπο.