Η συμφωνία ανάμεσα σε κυβέρνηση και τρόικα, προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ που μέσω ανακοίνωσης τονίζει πως η σημερινή κυβέρνηση είναι το πιο γρήγορο πιστόλι Κεφαλαίου και ΕΕ, που περνά όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που επιθυμούν οι δανειστές.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύεται το πιο “γρήγορο πιστόλι” του κεφαλαίου και της Ε.Ε., γι’ αυτό συμφώνησε άρον άρον τις νέες ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, την επέκταση των πλειστηριασμών, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, το τσεκούρι στα κοινωνικά επιδόματα, χώρια τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και ξεκινούν από την αρχή του χρόνου».

«Ρίχνουν στάχτη στα μάτια»

Σχετικά με τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση για προστασία των εργαζομένων, το ΚΚΕ τονίζει πως είναι στάχτη στα μάτια για να δικαιολογηθεί η νέα επερχόμενη σφαγή και κάνει κάλεσμα στον λαό για ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης.

«Όλα τ’ άλλα, που λέγονται και γράφονται, για την προστασία των εργαζομένων είναι “στάχτη στα μάτια”, για να δικαιολογηθεί η νέα σφαγή. Ότι συμφέρει το λαό μπορεί να γίνει πράξη με την οργάνωση της πάλης και το δικό του σχέδιο, για να μην πληρώσει τα σπασμένα, για να διεκδικήσει την ικανοποίηση των αναγκών του».