Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο  ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών της Πορτογαλίας στις 26 Νοεμβρίου 2015. Θα προεδρεύσει για πρώτη φορά στο Eurogroup της 22ης Ιανουαρίου.


Οι ευχές από τους εταίρους

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, έσπευσε να συγχαρεί τον διάδοχο του και του ευχήθηκε «επιτυχία στα μελλοντικά το καθήκοντα».  Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουκέρ καλωσόρισε τον Σεντέρος, λέγοντας πως έχουν μια πολύ φιλόδοξη ατζέντα να προωθήσουν.

«Έχεις όλα τα προσόντα για το έργο που έχει μπροστά σου. Έχουμε μία φιλόδοξη ατζέντα να προωθήσουμε και προσβλέπω σε μία ισχυρή συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιουνκέρ. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, στάθηκε στα όσα πρέπει να υλοποιηθούν, ανάμεσα τους και η ολοκλήρωση του ελληνικού μνημονίου. «Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά: Εμβάθυνση της Ευρώζωνης, ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, την ένωση της Κεφαλαιαγοράς, την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και αρκετούς ακόμα στόχους».