Μετά την αποχώρηση του εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου Δυτικής Ελλάδας Χρήστου Ρήγα από τη Χρυσή Αυγή τον Μάιο του 2015, η ναζιστική οργάνωση εκπροσωπούταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο μόνο από την δεύτερη εκλεγμένη σύμβουλο, Γεωργία-Αρετή Κοκκότη.
 
Ωστόσο πλέον, όπως αναφέρει η πρωτοβουλία JailGoldenDawn, η Χρυσή Αυγή δεν διαθέτει κανέναν σύμβουλο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού και η Γ. Κοκκότη επέλεξε να ανεξαρτητοποιηθεί.

Αριστερά ο κατάλογος των συμβούλων μετά την αποχώρηση Ρήγα – Δεξιά ο κατάλογος σήμερα (Από την πρωτοβουλία JailGoldenDawn)
 
Σημειώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ανακοινωθεί σειρά από ανεξαρτητοποιήσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής, είτε σε τοπικό, είτε σε κεντρικό επίπεδο. Μάλιστα, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις σημειώνεται δριμύ κατηγορώ για τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης. Πριν λίγες μέρες, ο υπόδικος βουλευτής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, αποκάλυψε πως ένας από τους λόγους αποχώρησης του ήταν η είσοδος ατόμων που έκαναν παράνομες ελληνοποιήσεις.