Σύμφωνα με το ereportaz.gr, η έφοδος πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, στις ΗΠΑ, και τις επαφές της με εκπροσώπους του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς έρευνες για την εταιρεία διεξάγονται σε διεθνές επίπεδο. Μάλιστα, σημειώνεται πως στην έρευνα στα γραφεία της εταιρείας βρέθηκε η ίδια η Εισαγγελέας.
 
Όπως αναφέρεται, τα στελέχη της Εισαγγελίας σήκωσαν υπολογιστές και πήραν έγγραφα, πραγματοποιώντας έρευνες επί πέντε ώρες. Ωστόσο, στο δημοσίευμα σημειώνεται πως οι υπεύθυνοι της εταιρίας είχαν αντικαταστήσει τους παλιούς υπολογιστές με άλλους καινούριους.
 
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, οι εισαγγελείς έδωσαν κλήσεις για απολογία σε όλα τα ανώτατα στελέχη της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίδας διευθύνουσας συμβούλου.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στοιχεία για την υπόθεση έχουν ήδη κατατεθεί στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία.
 
Εξάλλου, σημειώνεται πως την Τρίτη, οι αρχές της Αυστραλίας στράφηκαν κατά της εταιρείας, με την κατηγορία της παραπλανητικής διαφήμισης.
 
Σύμφωνα με τους Financial Times, στο στόχαστρο της Αυστραλιανής Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται η εν λόγω εταιρεία και η GlaxoSmithKline, για το προϊόν τους Voltaren Osteo Gel και Voltaren Emugel, που κυκλοφορούν και στην Ελλάδα. Αιτία, η ψευδής παρουσίασής τους πως το πρώτο μπορεί να ανακουφίσει περισσότερο από το δεύτερο, παρότι αναφέρεται ρητά πως και τα δύο έχουν πανομοιότυπη σύσταση ουσιών.