Ο Π. Καμμένος έχει κληθεί στην Επιτροπή Εξοπλισμών προκειμένου να απαντήσει για το θέμα της πώλησης του στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Υπενθυμίζεται ότι οι Νίκος Φίλης και Θανάσης Παφίλης είχαν ζητήσει από την Επιτροπή να ανακληθεί η πώληση του στρατιωτικού εξοπλισμού προς τη Σ. Αραβία.

Το θέμα της πώλησης εξοπλισμού είχε τεθεί προ ημερών και στη Βουλή. Εκεί ο Π. Καμμένος είχε τονίσει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα σκανδάλου και δεν υπήρξε μεσάζοντας στην πώληση, όπως υποστήριζε η ΝΔ. «Επί ένα μήνα κάνετε επιθέσεις μέσω και των υπαλλήλων – δημοσιογράφων σας γιατί η ΝΔ δεν έχει τίποτα επί της ουσίας να καταλογίσει. Παρουσιάσατε μια νόμιμη διακρατική συμφωνία ως σκάνδαλο. Δεν υπάρχει μεσάζων στην υπόθεση. Είστε συνηθισμένοι από τις πολιτικές που ασκούσατε εσείς. Οι πωλήσεις όπλων είναι νόμιμες και καθαρές, πρώτη φορά ακούω για σκάνδαλο σε πώληση οπλισμού. Δεν ζητήσατε στοιχεία από το υπουργείο γιατί θέλατε να κατασκευάσετε σκάνδαλο. Έγινε προσφορά για τα όπλα που σε λίγα χρόνια θα αναγκαζόμασταν να πληρώσουμε για να τα καταστρέψουμε  και την αποδεχτήκαμε για να ενισχύσουμε τα ταμεία της χώρας».

Η υπόθεση προκάλεσε και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου που ζήτησε έρευνα για τη διαρροή των εγγράφων που αφορούσαν τις συνθήκες πώλησης στρατιωτικού υλικού. Συγκεκριμένα, με παραγγελία της προς το Στρατοδικείο (Αναθεωρητικό Δικαστήριο), η Ξένη Δημητρίου, ζητά να ερευνηθεί, αν τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν πράγματι διαβαθμισμένα και αν υπήρχε διαρροή παρά το νόμο.

Σε πρώτη φάση η έρευνα θα διενεργηθεί σύμφωνα με την παραγγελία της ανωτάτης εισαγγελικής λειτουργού  για τυχόν ευθύνες υπηρετούντων στο στράτευμα και αν διαπιστωθούν ευθύνες και πέραν των στρατιωτικών προσώπων, η έρευνα θα συνεχιστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταλήξει στο αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.