Σύμφωνα με στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου είχαν εγκριθεί 1.157.347 αιτήσεις, ενώ οι ακυρωμένες ανέρχονται στις 323.616 και η μη εγκεκριμένες στις 622.891. οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα μη έγκρισης φτάνουν τις 579.275 οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης τις 55.807.
 
Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της ΗΔΙΚΑ, «προστέθηκε η δυνατότητα προσθήκης παιδιού» κάτι που επιτρέπεται σε δύο περιπτώσεις: Αν το παιδί έχει γεννηθεί εντός του 2017 ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί».  Από την αρχή του προγράμματος, έχουν προστεθεί 30.399 παιδιά, ενώ έχουν εντοπιστεί 24 περιπτώσεις το τελευταίο 24ώρο που προσπάθησαν να προσθέσουν δεύτερη φορά πρόσωπο που υπάρχει ήδη στην αίτηση.
 
Όπως επισημαίνει η ΗΔΙΚΑ, την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 εντοπίστηκε πολύ περιορισμένος αριθμός εγκεκριμένων αιτήσεων που υποβλήθηκαν από τις συζύγους φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να μην εντοπιστεί ότι στην πραγματικότητα είναι φιλοξενούμενα νοικοκυριά. Ωστόσο στις αιτήσεις που εντοπίστηκε ο οικοδεσπότης και ήταν θανών, παραμένουν εγκεκριμένες. Οι υπόλοιπες 3.755 ακυρώθηκαν, καθώς και 1.864 που ήταν σε εκκρεμότητα. 
 
Το ίδιο διάστημα ακυρώθηκαν επίσης 4.479 εγκεκριμένες αιτήσεις και που περιέχουν άτομα που δεν εντοπίστηκαν στον ΑΜΚΑ, άρα, δεν λήφθηκαν υπόψη κατά τον υπολογισμό των εισοδημάτων του νοικοκυριού και στην κλίμακα ισοδυναμίας. Οι περισσότερες από αυτές, αν υποβληθούν εκ νέου, θα πάρουν μεγαλύτερο ποσό κοινωνικού μερίσματος. Σε αυτές τις αιτήσεις υπάρχει ανάγκη επικαιροποίησης.