Η ονομαστική ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού του 2018 αναμένεται να  γίνει τα μεσάνυχτα της Τρίτης 19/12. «Η ψηφοφορία που θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, ελπίζω και είναι πολύ πιθανό να είναι η τελευταία ψηφοφορία που γίνεται με το γνωστό τρόπο, εδώ και δεκαετίες μέσα στη Βουλή», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και εξήγησε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά δεν θα χρησιμοποιηθεί η αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας για χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί, αλλά η αίθουσα της Γερουσίας, ώστε να εγκατασταθεί το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην αίθουσα της Ολομέλειας που, όπως υποστήριξε, θα είναι πολύ σύγχρονο και θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται πολύ πιο γρήγορα η ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε σχετικά με τον κρατικό προυπολογισμό για το 2018. Την ενημέρωση πραγματοποίησαν οι Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Χουλιαράκης, Έφη Αχτσιόγλου, Ανδρέας Ξανθός, Κώστας Γαβρόγλου και Αλέξης Χαρίτσης.

Λίγες εβδομάδες πριν, ο Γίωργος Χουλιαράκης  δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2018 είναι δύσκολος λόγω των όσων προβλέπει, ενώ υποστήριξε ότι θα είναι ο τελευταίος της δημοσιονομικής προσαρμογής και επανέλαβε πως δεν υπάρχουν νέα μέτρα αλλά μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές το 2016 και το 2017.