Το ζήτημα ανέδειξε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος ανέφερε ότι την επιστολή υπογράφει η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου. Ο ίδιος ανέφερε ότι η επιστολή ζητεί συμπληρωματικά στοιχεία για την περίοδο που η κυρία Μητσοτάκη ήταν σε διάσταση με τον Πρόεδρο της ΝΔ, και δεν υπέβαλε δηλώσεις.
 
Ωστόσο πηγές της Βουλής αναφέρουν το έγγραφο εστάλη «από ορκωτό λογιστή στο πλαίσιο του τακτικού ελέγχου».
 
Σημειώνεται πως η πρώτη φορά που η Μ. Μητσοτάκη κατέθεσε το πόθεν έσχες της ήταν το 2016 από κοινού με τον Κ. Μητσοτάκη. Στο μικροσκόπιο της επιτροπής βρίσκεται το θέμα της offshore εταιρείας της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διατηρούσε  μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 καθώς και εισοδήματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.
 
Η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δε φοβάται τον έλεγχο στην κυρία Μητσοτάκη. «Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το θέμα» τόνισε ο Τσιάρας. Παράλληλα, επιτέθηκε στην Πρόεδρο της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου και κατήγγειλε ως αντιφατικό να ζητείται έρευνα για το πόθεν έσχες της κυρίας Μητσοτάκη από τη στιγμή που η υπόθεση «έχει κλείσει» με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ.
 
Ο Τσιάρας κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι επιστρέφει σε «τελειωμένες υποθέσεις» λόγω της υπόθεσης της Σαουδικής Αραβίας και του «Προϋπολογισμού του 2018 που δεν έχει στόχο». Επίσης καταλόγισε στην επιτροπή Πόθεν Έσχες ότι προβαίνει σε «επιλεκτικές διαρροές» σε συμπολιτευόμενη ιστοσελίδα.