Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», πρόκειται για έναν 40χρονο ο οποίος εκτελούσε εργασίες σε ξενοδοχείο της περιοχής, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε.
 
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον εργάτη και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.


«Δεν είναι τυχαίες οι δολοφονίες εργατών»

Την αντίδραση του Συνδικάτου Οικοδόμων του Ηρακλείου, προκάλεσε το εργατικό ατύχημα, το οποίο καταγγέλει την κυβέρνηση για «έλλειψη ελέγχων και μέτρων ασφάλειας στους χώρους εργασίας, κάνοντας πλάτες σε μεγαλοεργολάβους και κατασκευαστικές οι οποίοι, όπως αναφέρεται, θησαυρίζουν με τις θυσίες των εργατών».
 
Τέλος το Συνδικάτο κάνει λόγο για «δολοφονίες» εργατών, ειδικά με τα εξαντλητικά ωράρια τα οποία υποχρεούνται να δουλέυουν.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:


Δεν είναι τυχαίες οι «δολοφονίες» συναδέλφων, όταν με τις πλάτες της κυβέρνησης δουλεύουν οι οικοδόμοι 7 ημέρες τη βδομάδα, 12ωρα και 14ωρα χωρίς καθόλου μέτρα ασφαλείας.
 
Όλα τα ατυχήματα δεν είναι αποτέλεσμα της «κακιάς ώρας», αλλά της εντατικοποίησης της δουλειάς από την εργοδοσία και της έλλειψης μέτρων προστασίας για τη ζωή και την υγεία των εργατών στα εργοτάξια. Βάζουν τους εργάτες να δουλεύουν σε χώρους που δεν προστατεύονται είτε για να μειώνουν το κόστος είτε για να μην καθυστερεί η δουλειά.  Οι ζωές μας δεν είναι για πέταμα! Απαιτούμε εδώ και τώρα, από την κυβέρνηση και από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
 
Σήμερα κλιμάκιο του Συνδικάτου, εν όψει της απεργίας της 14 Δεκέμβρη, πήγε περιοδείες σε εργοτάξια που διαπίστωσε από μαρτυρίες συναδέλφων την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και την ασυδοσία της εργοδοσίας. 
 
Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας. Να παλέψουν μαζί με το Συνδικάτο, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας, εντάσσοντάς τα στην πάλη μας απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που τους εργάτες τους υπολογίζει μόνο όταν βγάζουν κέρδη για τον εργοδότη και προτάσσοντας τον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών μας. 
 
Παίρνουμε όλοι μέρος στην απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας.