Για την Τετάρτη είχαν αναβληθεί οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία Αττικής, Πειραιά και νησιών του Αιγαίου, σύμφωνα με απόφαση του τοπικού συμβολαιογραφικού συλλόγου, μέχρι να «υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών», αλλά και λόγω των συγκεντρώσεων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών.
 
Ωστόσο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ωστόσο θα πραγματοποιούνται κανονικά.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την είσοδο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου είχε τοποθετηθεί κλούβα.
 
Οι αστυνομικοί αρχικά μπλόκαραν ακόμα και την είσοδο δημοσιογράφων ωστόσο, κάποιοι από τους εκπροσώπους του Τύπου, κατάφεραν τελικά να περάσουν.
 
Οι διαδηλωτές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Εφ. Συν., επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και για λίγο υπήρξε μικροένταση που εκτονώθηκε γρήγορα.
 
Στη συγκέντρωση βρέθηκαν και μέλη της Λαϊκής Ενότητας, τα οποία ανακοίνωσαν το πάγωμα πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας 67 τμ σε συμβολαιογραφικό γραφείο στον Πειραιά.
 
«Η σημερινή διαμαρτυρία της “Λαϊκής Ενότητας” στον Πειραιά, επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου 21, έξω από το συμβολαιογραφείο του Σ.Β. είχε στην ουσία ως αποτέλεσμα να ανασταλεί ο βάρβαρος πλειστηριασμός διαμερίσματος 67 τ.μ. στην Αργυρούπολη για χρέος 100 χιλιάδων. Η επιτυχία του κινήματος αφιερώνεται εξαιρετικά στα ψέματα Τσίπρα- Τσακαλώτου», δήλωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.