Ο Π. Κωνσταντίνου, ο οποίος κατέθεσε την Παρασκευή αναφέρθηκε στην παρουσία μελών της ΧΑ στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα όπου «με ορμητήριο την πλατεία, τρομοκρατούσαν με σκοπό να αποκτήσουν τον έλεγχο».
 
Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, τα μέλη είχαν την προστασία των αστυνομικών οι οποίοι τους κάλυπταν και σε αρκετές περιπτώσεις έφταναν στο σημείο να εμποδίζουν τα θύματα από το να υποβάλουν μηνύσεις.
 
Ως επικεφαλής τάγματος εφόδου στο κέντρο της Αθήνας ο μάρτυρας υπέδειξε τη Θέμιδα Σκορδέλη, η οποία σημειώνεται ότι έχει καταδικαστεί για μαχαίρωμα Αφγανού στην περιοχή.
 
«Σε μια συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου η Σκορδέλη τοποθετήθηκε λέγοντας ότι “οι λαθρομετανάστες έχουν κατακλύσει την περιοχή” και πρόσθεσε ότι “όταν μια οικογένεια βρεθεί μπροστά σε κατσαρίδες (σ.σ. εννοώντας τους μετανάστες), δεν τρέχουν όλοι μαζί, γίνεται απεντόμωση”», κατέθεσε ο Π. Κωνσταντίνου.
 
Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στη δολοφονική επίθεση κατά Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα και τόνισε ότι υπήρξαν και άλλες, ιδιαίτερα βίαιες επιθέσεις σε βάρος Αιγυπτίων και Αράβων, τόσο στην Αττική όσο και σε άλλα μέρη, όπως στη Χαλκίδα και την Κόρινθο.
 
Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου πρόκειται να συνεχιστεί η εξέταση του μάρτυρα στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.