Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο βαρέων αθλημάτων στο Αλκαζάρ, τόνισε πως «το αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης καταρρέει από τον ίδιο τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση μεθαύριο, ο οποίος προϋπολογισμός περιέχει νέα φοροληστεία, νέες περικοπές σε κοινωνικές παροχές, νέα μείωση σε κοινωνικές δαπάνες».

Όπως είπε ο Δ. Κουτσούμπας, η δίκαιη ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση «καταρρέει και κάτω από το βάρος των όσων ζει ο λαός» σημειώνοντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ «για το έτος 2016, το 32% του πληθυσμού στην Ελλάδα δεν είχε τη δυνατότητα πρόσβασης σε βασικά αγαθά».

Επίσης ο γγ του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση σχετικά με επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και για το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων, λέγοντας «η κυβέρνηση προχωρά στην παραπέρα καρατόμηση κατά 50% του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών οικογενειών, στην κατακρεούργηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Σχετικά με την υπόθεση των πλειστηριασμών ο Δήμητρης Κουτσούμπας έκανε ειδική αναφορά στην ομιλία του λέγοντας ότι «η κοροϊδία περισσεύει».

«Μιλάνε για τις βίλες και τις πισίνες, για να κρύψουν ότι στην μεγάλη πλειοψηφία τους αφορούν λαϊκές κατοικίες. Τα δικά τους στοιχεία λένε ότι οι κατασχέσεις που διενεργήθηκαν τον Οκτώβρη, φτάνουν στις 1.000 την ημέρα, και είναι λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να σηκώσουν τους φόρους και τα άλλα χαράτσια. Τα δικά τους στοιχεία επιβεβαιώνουν πως οι «οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης» ξεπέρασαν στο τέλος Οκτώβρη το 1 εκατομμύριο» είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας.

Μεταξύ άλλων ο γγ του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία» σημειώνοντας ότι «επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας, από μόνη της, είναι η απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αδίστακτη». Επίσης τόνισε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα «δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί» ενώ υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι θα επιβάλει σ' αυτή τη χώρα σιγή νεκροταφείου».

Από εκεί και πέρα ο Δ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως ο δεύτερος κυβερνητικός στόχος είναι η γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, που όπως είπε «δεν αφορά ούτε την ειρήνη, ούτε την αλληλεγγύη των λαών αλλά την αναβάθμιση του ελληνικού κεφαλαίου στους ανταγωνισμούς, στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών».

Σε αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Δ. Κουτσούμπα πραγματοποιήθηκαν οι συμφωνίες της κυβέρνησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τράμπ, για νέες στρατιωτικές βάσεις και αγορές πολεμικών αεροσκαφών, η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, αλλά και η διάθεση -όπως είπε- 4 δισ. κάθε χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Ο Δ. Κουσούμπας κάλεσε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί και να αναπτύξει αγώνα «ενάντια στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, και να μη δεχτεί η χώρα μας να συμμετέχει στο αιματοκύλισμα άλλων λαών».

Τέλος ο Δ. Κουτσούμπας είπε πως το ΚΚΕ δίνει όλες τις δυνάμεις για να αμφισβητήσει ο λαός την πολιτική όλων των κυβερνήσεων και να την ανατρέψει.

«Επιδιώκουμε να ανατραπεί η πολιτική σας, να ανατραπεί η πολιτική του κεφαλαίου και όλων των κυβερνήσεών του, γιατί η υλοποίησή της είναι κόλαφος – οδοστρωτήρας για το λαό. Ναι, θέλουμε να αμφισβητήσει ο λαός τη σημερινή «νομιμότητα», τη νομιμότητα αυτού του διεφθαρμένου συστήματος, που προστατεύει τα συμφέροντα των λίγων. Και όχι μόνο να την αμφισβητήσει, να μην την αποδεχτεί, αλλά να διαμορφώσει και τις προϋποθέσεις για να την ανατρέψει. Και θα το κάνει. Και όσο πιο γρήγορα το κάνει τόσο το καλύτερο για τον ίδιο», είπε ο Δ. Κουτσούμπας.