Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Μακρόν παραχώρησε συνέντευξη 40 λεπτών στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση του δεν πρόκειται να κάνει πίσω σχετικά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις. «Να ξέρετε ότι είμαι πλήρως αφοσιωμένος στο έργο αυτό, καθημερινά, κάθε ώρα, για να κάνω όλα όσα υποσχέθηκα». Παράλληλα, ανέφερε πως οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που επιβάλει η κυβέρνηση «χρειάζονται χρόνο για να φέρουν αποτελέσματα».


«Η Γαλλία εξέπληξε τον κόσμο»

Αναφερόμενος στην εκλογή στη θέση του Προέδρου, ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία εξέπληξε την Ευρώπη και τον κόσμο καθώς ο ίδιος είναι ένας πολιτικός σε μικρή ηλικία που δεν υποστηριζόταν από κάποιο κόμμα.

«Εκλέγοντας  έναν πρόεδρο 39 ετών, που δεν είχε κανένα κόμμα, τον οποίο δεν γνώριζε κανείς και ο οποίος προερχόταν από το πουθενά, η Γαλλία εξέπληξε την Ευρώπη και τον κόσμο. Η επιλογή αυτή που έκαναν οι Γάλλοι είναι μια επιλογή που δεν έχει κάνει καμία άλλη χώρα. Η Γαλλία προσπαθεί να προωθήσει το ευρωπαϊκό όραμα και να τραβήξει τους υπόλοιπους προς τα εμπρός».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Γαλλίας παρουσίασε τον Αύγουστο μέτρα που συμπεριλαμβάνουν τη θέσπιση ορίου στις αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε περιπτώσεις απολύσεων που κρίνονται άδικες, πολύ μεγαλύτερες ελευθερίες στις εταιρείες όσον αφορά τις απολύσεις, τις προσλήψεις, την κατάρτιση επιχειρησιακών (αντί των κλαδικών) συμβάσεων και τον καθορισμό των όρων απασχόλησης. Είχε υπογραμμίσει πως δεν θα υποχωρήσει μπροστά στις πιέσεις των πολιτών. «Είμαι απόλυτα αποφασισμένος και δεν θα υποχωρήσω μπροστά στους λουφαδόρους, τους κυνικούς, τους σκληροπυρηνικούς».