Με απόφαση του που γνωστοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί, το Ειρηνοδικείο Χίου απέρριψε τη σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Χίου, κατά του ελληνικού Δημοσίου. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Χίου είχε συζητηθεί στο Ειρηνοδικείο Χίου την περασμένη Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, και η απόφαση εκδόθηκε εντός του αναμενόμενου χρόνου, λόγω και του επείγοντος χαρακτήρα που έχει η όλη υπόθεση.

Μετά την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση οικίσκων στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων της ΒΙΑΛ, προκειμένου να στεγασθούν εν όψει του χειμώνα οι πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε σκηνές.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα είχαν παγώσει οι εργασίες τοποθέτησης κοντέινερ στην επέκταση της ήδη υπερπλήρους δομής της ΒΙΑΛ με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε ζητήσει ο δήμος Χίου. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 1.900 άνθρωποι ζουν στη συγκεκριμένη δομή η οποία έχει επίσημη χωρητικότητα 900 ατόμων. 


Πιθανή μία ακόμη προσφυγή του Δήμου


Οπως αναφέρουν όμως τοπικά ΜΜΕ, από την πλευρά του Δήμου διαμηνύεται ότι θα εξαντληθούν όλα τα νομικά μέσα που μπορεί να ασκήσει για να αποτρέψει το ενδεχόμενο επανεκκίνησης των εργασιών και μάλιστα συνεδριάζει την Τρίτη εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή και  ίσως εντός της ημέρας να κατατεθούν νέα ασφαλιστικά μέτρα από το Δήμο.
 
Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Χίου που απορρίφθηκε την Τρίτη είχε συζητηθεί στο Ειρηνοδικείο Χίου την περασμένη Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, και η απόφαση εκδόθηκε εντός του αναμενόμενου χρόνου, λόγω και του επείγοντος χαρακτήρα που έχει η όλη υπόθεση.