Σε συναυλία των Death Preacher στο Βανκούβερ, κάποιος από το κοινό έκανε τον χαιρετισμό των Ναζί, ενώ αμέσως μετά διώχτηκε από τη συναυλία, ωστόσο όταν το περιστατικό ήρθε στο φως κάποιες μέρες αργότερα, έκανε τη metal σκηνή να αντιδράσει σύσσωμη.
 
Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό ο Bruce Dickinson δήλωσε στο CBC News: «Όλα αυτα είναι μία ανοησία. Οι Ναζί χαιρετισμοί δεν έχουν θέση σε καμία μουσική κοινότητα στην οποία είμαι μέλος.»
 
Και συνέχισε: «Noμίζω πως ο κόσμος χρειάζεται μαθήματα ιστορίας, παρά μαθήματα άγνοιας, κάτι που βλέπω να συμβαίνει όλο και πιο συχνά.»
 
«Οι πατέρες και οι παππούδες των κατοίκων σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αγγλία, πολέμησαν και σκοτώθηκαν για να χτίσουν έναν κόσμο μέσα στον οποίο τέτοιες αντιλήψεις δεν έχουν χώρο.»

«Αν δείτε κάτι, πείτε κάτι γι’ αυτό»

 
Από πλευράς του, ο Joey Hockin, ο οποίος προμόταρε τους Death Preacher στη συναυλία, δήλωσε ότι ο Ναζισμός είναι μη αποδεκτός στις δικές του συναυλίες. «Έχω υποστηρίξει 80 συναυλίες στο Βανκούβερ και αυτή είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο σε δική μου συναυλία. Δε θέλω οι συναυλίες μου να συνδέονται με αυτού του είδους πράγματα».
 
Τέλος, ο Hockin προτρέπει τους ανθρώπους, σε περίπτωση που δουν κάποιο παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον, να το αναφέρουν αμέσως.
 
«Αν δείτε κάτι, πείτε κάτι γι’ αυτό. Ενημερώστε το προσωπικό. Κάντε κάτι γι’ αυτό. Μην το αφήνετε απλώς να συμβαίνει. Γιατί όσο περισσότερο το αφήνουμε, τόσο θα μεγαλώνει σαν καρκίνος στις κοινωνίες μας».