«Λαμβάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ακόμη και δισεκατομμύρια δολάρια και μετά ψηφίζουν εναντίον μας. Καλώς, παρακολουθούμε αυτές τις ψήφους. Αφήστε τους να ψηφίσουν εναντίον μας. Θα γλυτώσουμε πολλά χρήματα. Δεν μας νοιάζει», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.
 
Στο πλαίσιο μιας συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη  ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλκι κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι διατυπώνει «απειλές» και ασκεί «εκφοβισμούς» προκειμένου να αποθαρρύνει τα κράτη μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να καταδικάσουν τη μονομερή αυτή αναγνώριση.
 
Ο Μάλκι εξέφρασε τη δυσφορία του για την επιστολή που έστειλε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι σε πολλούς από τους ομολόγους της προειδοποιώντας τους εναντίον μιας καταδίκης κι όπως ο ίδιος καταγγέλλει «απειλώντας τους και επιχειρώντας να τους εκφοβίσει».
 
Η έκρυθμη κατάσταση συνεχίζεται στην Παλαιστίνη με παλαιστίνιους πολίτες να συγκρούονται καθημερινά με τις ισραηλινές δυνάμεις, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.
 
Μόνο σήμερα τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στη Δυτική Όχθη, κανένας σοβαρά, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.