Χωρίς αλλαγές ως προς τα ύψη των ουρανοξυστών εγκρίθηκε το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος βάσει του οποίου θα πολεοδομηθεί το Ελληνικό. Ο κάθε ουρανοξύστης που θα χτιστεί θα έχει ύψος 200 μέτρα, παρά τις αντιδράσεις των αρχαιολόγων.

Το ΚΑΣ είχε αντιδράσει στα σχέδια των επενδυτών, υπογραμμίζοντας  πως κανένα από τα κτίρια που θα κατασκευαστούν δεν πρέπει να υπερβαίνει το ύψος των 156 μέτρων του λόφου της Ακρόπολης. Υπέρ της θέσης των αρχαιολόγων είχε ταχθεί αρχικά και η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, υποστηρίζοντας ότι δεν θα έκανε ποτέ κάτι που θα υπέσκαπτε τη μεγάλη προσφορά τους και την κληρονομιά που υπηρετεί σε όλη της τη ζωή με το έργο της.

Ωστόσο, επικράτησε το αρχικό πλάνο του επενδυτικού σχήματος με επικεφαλής τη Lamda Development. Το Προεδρικό Διάταγμα που περιγράφει τί ακριβώς θα γίνει και πού, μαζί με τους όρους δόμησης και χρήση γης πρόκειται αύριο, Παρασκευή να πάρει υπογραφές από τους εμπλεκόμενους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη, Κατερίνα Παπανάτσιου, Σωκράτη Φάμελλο και Λυδία Κονιόρδου, και το αργότερο ως τις 28 Δεκεμβρίου θα έχει κατατεθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.