Ο αμερικανός πρόεδρος είχε σκοπό να προωθήσει νομοσχέδιο το οποίο θα απαγόρευε από την 1η Ιανουαρίου 2018 στους διεμφυλικούς να γίνονται δεκτοί στον στρατό. Όμως τέσσερεις ομοσπονδιακοί δικαστές στις ΗΠΑ έχουν εκδώσει εντολές οι οποίες εμποδίζουν την απαγόρευση του Τραμπ.
 
Η τριμελής επιτροπή του αμερικανικού εφετείου της Κολούμπια δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δεν έδειξε μεγάλη πιθανότητα να επιτύχει επί της ουσίας της πρόκλησης» σε ένα περιφερειακό δικαστήριο να εμποδίσει την απαγόρευση, βάζοντας νέα εμπόδια στα σχέδια του αμερικανού προέδρου, όπως αναφέρει το Reuters.
 
Την Παρασκευή το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια μπλόκαρε επίσης την απαγόρευση.
 
Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Τζίσους Μπέρναλ, δήλωσε ότι χωρίς την εντολή οι ενάγοντες (σ.σ. οι διεμφυλικοί) θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη. «Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει ένα δικαστήριο για να διορθώσει ένα μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση ότι κάποιοι πολίτες δεν αξίζουν τη στρατιωτική στολή απλώς και μόνο λόγω του φύλου τους», πρόσθεσε.
 
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο πρώην αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είχε ορίσει προθεσμία μέχρι την 1ης Ιουλίου 2017 για να αρχίσει να δέχεται νεοσύλλεκτους, αλλά ο υπουργός άμυνας του Τραμπ, Τζέιμς Μάττις, παρέτεινε την ημερομηνία αυτή μέχρι την 1η Ιανουαρίου.
 
O Τραμπ είχε ανακοινώσει πως δίνει προθεσμία μέχρι τον Μάρτιο του 2018 ώστε ο στρατός να απαγορέψει ανοιχτά την ένταξη τρανσέξουαλ ατόμων.