Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha Καβάλας», ο Δ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μην κλείσει η ΣΕΚΑΠ «στο όριο όπου μπορούμε να κινηθούμε και στο πλαίσιο της έννομης τάξης θα πάρουμε οποίες πρωτοβουλίες μπορούμε για να μην χαθούν 170 θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στις εγγυήσεις που ζητά η επιχείρηση, τόνισε πως  «δεν παίρνει εξασφαλίσεις κανένας επενδυτής από την κυβέρνηση, καθώς η δουλειά του κράτους είναι να εγγυάται την ορθή λειτουργία της έννομης τάξης και την εύρυθμη λειτουργία των επενδύσεων».

Το διοικητικό συμβούλιο της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ αποφάσισε την Πέμπτη την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, «εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας της εταιρείας», μετά το πρόστιμο.

Το διοικητικό εφετείο Κομοτηνής έκρινε προ ημερών ότι θα πρέπει να πληρωθεί από την ΣΕΚΑΠ (Ελληνική Καπνοβιομηχανία Ξάνθης) το πρόστιμο για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008. Το πρόστιμο θα κληθεί να πληρώσει η διοίκηση του Ιβάν Σαββίδη, η οποία ανέλαβε την καπνοβιομηχανία το 2013 και έχει απειλήσει ακόμα και με αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, σε περίπτωση που τελικά επιβληθεί το πρόστιμο.

Η ΣΕΚΑΠ καλείται να πληρώσει το πρόστιμο για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008, δηλαδή για υπόθεση που χρονολογείται πέντε χρόνια πριν εξαγοραστεί από τον όμιλο Σαββίδη το 2013. Η εταιρία υποστηρίζει ότι η υπόθεση της γνωστοποιήθηκε το 2016.

Την Παρασκευή ξεκαθαρίζουν τα πράγματα

Πηγές της εταιρείας δήλωσαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ  πως όλα θα κριθούν τηνΠαρασκευή, καθώς πρόκειται να συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής τα ασφαλιστικά μέτρα που κατάθεσε η ΣΕΚΑΠ «για προσωρινή διαταγή άμεσης άρσης των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης» σε βάρος της.

Παρά το ότι η τελική απόφαση του δικαστηρίου για περιοριστικά μέτρα αναμένεται σε περίπου δύο μήνες, η εταιρεία ζητά  την άμεση άρση των μέτρων, τουλάχιστον μέχρις ότου η υπόθεση τελεσιδικήσει, προκειμένου έστω στο μεσοδιάστημα τα προϊόντα της να διακινούνται ομαλά.