Οι άσχημες ειδήσεις του 2017 ήταν αμέτρητες. Ωστόσο ανάμεσα σε αυτές, υπήρξαν και σημαντικές νίκες που πέτυχαν κινήματα παγκοσμίως, μοιράζοντας ελπίδα για ένα καλύτερο 2018. Το Transnational Institute συγκέντρωσε 12 τέτοιες ιστορίες και σας τις παρουσιάζουμε συγκεντρωμένες εδώ.

«Ναι, κερδίσαμε την αναίρεση μετά την υποβολή της προσφυγής πέρυσι», δήλωσε ο δικηγόρος του συνασπισμού Matthew Michele Lenggu.

Το 2013, ο συνασπισμός κατέθεσε αγωγή κατά της διοίκησης της πόλης, ζητώντας από το δικαστήριο να ακυρώσει μια συμφωνία του 1997 μεταξύ της PAM Jaya και της PT PAM Lyonnaise Jaya (Palyja) και της PT Aetra Air Jakarta (Aetra). Η συμφωνία θα λήξει το 2023.

Ο συνασπισμός υποστήριξε ότι η συμφωνία δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει επαρκή εφοδιασμό με καθαρό πόσιμο νερό στη Τζακάρτα.

Το 2015 μια επιτροπή δικαστών στο κεντρικό περιφερειακό δικαστήριο της Τζακάρτα ενέκρινε την αγωγή, αναφέροντας ότι οι κατηγορούμενοι είχαν παραμελήσει την εκπλήρωση των δικαιωμάτων των κατοίκων της Τζακάρτα στο νερό και επίσης παραβίαζαν τον νόμο παραδίδοντας τη διαχείρηση του νερού σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της Τζακάρτα μέσω εργολαβιών

Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του περιφερειακού δικαστηρίου της Τζακάρτα και κέρδισαν.