«Τη στιγμή μάλιστα που η αίτηση ακύρωσης παραπέμπει το θέμα ακριβώς στην κρίση της Δικαιοσύνης», συμπληρώνει ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στην αίτηση ακύρωσης που υπέβαλε η κυβέρνηση κατά της απόφασης χορήγησης ασύλου σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

«Πώς όμως η Ν.Δ. να τα πάει καλά με τη διάκριση των εξουσιών όταν ο κος Μητσοτάκης μπερδεύει τον Μοντεσκιέ με το Ρουσώ;», διερωτάται ο Δ. Τζανακόπουλος σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.

Ν.Δ.: Για ποιον λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης;

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Ν.Δ., η οποία διερωτήθηκε για ποιον λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης χορήγησης ασύλου σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

«“Ως κράτος δικαίου η Ελλάδα σέβεται την διάκριση των εξουσιών και πράττει τα δέοντα για να έχουν δίκαιη δίκη οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, δήλωσε προσφάτως ο κ. Αλ. Τσίπρας και μάλιστα παρουσία του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν», σχολίασε στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

«Κατόπιν τούτου το ερώτημα που έχουν οι πολίτες και οφείλει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι αυτονόητο: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα αίτηση ακύρωσης κατά της χορήγησης πολιτικού ασύλου που αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς;», συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.