Mιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», o Τάσος Πετρόπουλος υποστήριξε:

«Είναι μία νομοθετική ρύθμιση του 2015, που με την έναρξη κάθε έτους επανέρχεται η συζήτηση για αυτήν, ακριβώς επειδή υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σοβαρό πρόβλημα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις αιτίες. Από το 2010 με το ν. 3863 το ΕΚΑΣ αποσχίστηκε από την σύνταξη και τον πυρήνα προστασίας της, θεωρούμενο προνοιακή παροχή. Τότε, με το email Χαρδούβελη και τις δεσμεύσεις της τότε κυβέρνησης, η προοπτική ήταν να συνδεθεί με την περιουσιακή κατάσταση του λήπτη, αν έχει ακίνητα, κατοικία, κτλ.… ενώ το ίδιο θα έμπαινε σε διαδικασία πλήρους κατάργησης».

«Όταν ήρθαμε το 2015», πρόσθεσε «συμφωνήσαμε τα μέτρα αυτά να ληφθούν σταδιακά, με σκοπό να σβήνουμε τις συνέπειες με άλλα μέτρα, αυτό που είπαμε «αντίμετρα» ή «παράλληλο πρόγραμμα».

Έτσι, «με την έναρξη της ισχύος του ν. 4287, όταν επανυπολογιστούν οι συντάξεις, θα επιφέρουν μία μικρή αλλά αξιόλογη αύξηση στις κατώτατες συντάξεις. Αυτές μέχρι 700 ευρώ βλέπουμε ήδη ότι έχουν μία προσαύξηση, από 1η Ιανουαρίου του 2019». Για παράδειγμα:

  • από 503 ευρώ σε 595 ευρώ (αύξηση 92 ευρώ)
  • από 526 ευρώ σε 612 ευρώ (αύξηση 86 ευρώ)
  • από 606 ευρώ σε 666 ευρώ (αύξηση 60 ευρώ)

«Αυτές οι αυξήσεις είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν, είναι σχεδιασμένες και θα προκύψουν μέσα από το σύστημα», τόνισε ο Τάσος Πετρόπουλος.