Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να διεξαχθούν επίσημες συνομιλίες μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας. Πρόκειται για τις πρώτες συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία δύο χρόνια. 
 
Ωστόσο οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στο θέμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα τον επόμενο μήνα και στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
 
Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην προεδρική κατοικία στο Καμπ Ντέιβιντ, στο Μέριλαντ δήλωσε ότι θα προβεί σε συνομιλίες με τον βορειοκορεάτη ηγέτη όμως με προϋποθέσεις, χωρίς να γίνεται συγκεκριμένος. «Οπωσδήποτε, θα το έκανα αυτό» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό, καθόλου», είπε χαρακτηριστικά.
 

«Η Β. Κορέα ξέρει ότι δεν αστειεύομαι ούτε κατά 1%»
 

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε σε δηλώσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι έχει στο γραφείο του ένα κουμπί για μια πυρηνική επίθεση, επισημαίνοντας ότι εκείνος έχει μεγαλύτερο κουμπί.
 
«Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή συνομιλούν για τους Ολυμπιακούς. Είναι μια αρχή, είναι μια σημαντική αρχή. Εάν εγώ δεν είχα εμπλακεί, δεν θα μιλούσαν καθόλου αυτή τη στιγμή», σημείωσε ο Τραμπ. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν γνωρίζει ότι «εγώ δεν κάνω πλάκα.

Εγώ δεν παίζω. Ούτε ελάχιστα, ούτε κατά 1%. Το κατανοεί αυτό» υπογράμμισε. 

«Εάν κάτι προκύψει από αυτές τις συνομιλίες, θα ήταν κάτι το φοβερό για όλη την ανθρωπότητα, θα ήταν κάτι το φοβερό για όλον τον κόσμο», κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.