Κύριο θέμα των συνομιλιών η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται τον ερχόμενο μήνα στη Νότια Κορέα. Η συνάντηση Βορρά-Νότου θα πραγματοποιηθεί στο Πανμουντζόμ, ένα συνοριακό χωριό.
 
Της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας θα ηγείται ο Ρι Σον-Γκουόν, επικεφαλής του βορειοκορεατικού τμήματος διακορεατικών υποθέσεων. Ο Ρι θα συνοδεύεται από τέσσερις αξιωματούχους, στους οποίους θα περιλαμβάνονται υπεύθυνοι για αθλητικά θέματα. 
 
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν το επανέλαβε τη Δευτέρα στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του και προειδοποίησε πως έχει μόνιμα κοντά του το πυρηνικό «κουμπί». Η Σεούλ απάντησε προτείνοντας τη διεξαγωγή συνομιλιών υψηλού επιπέδου στις 9 Ιανουαρίου στο Πανμουντζόμ. Εξάλλου, η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να μεταθέσουν τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσιά τους, τα οποία εξακολουθούν να προκαλούν την οργή της Πιονγιάνγκ, για μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Άμπε: Να μη γίνει συνάντηση μόνο ως μια καλή χειρονομία
 

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε χαιρέτισε την επικείμενη διεξαγωγή της συνάντησης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως μια συνάντηση μόνο ως καλή χειρονομία θα ήταν χάσιμο χρόνου.
 
«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια γιορτή για την ειρήνη. Θέλω να αναγνωρίσω αυτή την αλλαγή», είπε. Όμως, πρόσθεσε, πρέπει να «μεγιστοποιήσουμε τις πιέσεις» στο βορειοκορεατικό καθεστώς προκειμένου να πειστεί να αλλάξει πολιτική.