Το Διοικητικό Εφετείο αποφάσισε την αναστολή χορήγησης ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία, κάνοντας έτσι δεκτό το σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης. 

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε υποβάλει αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον αξιωματικό, ενώ η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την τουρκική πλευρά. «Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών», ανέφερε προ ημερών η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Μάλιστα, η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου αποφάσισε προ ημερών ότι σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Κρατείται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Ο αξιωματικός κρατείται πλέον στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και αναμένεται να μεταφερθεί στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου θα παραμείνει ως διοικητικά κρατούμενος. Συγκεκριμένα, συνελήφθη από αστυνομικούς στην Υπηρεσία Ασύλου, όπου είχε μεταβεί με τον δικηγόρο του, με βάση διοικητική απόφαση για κράτηση του, καθώς η προσωρινή αναστολή της χορήγησης ασύλου τον επαναφέρει στην προηγούμενη κατάσταση και αναμένεται εντός της ημέρας να μεταβεί στο Ολυμπιακό χωριό που θα παραμείνει ως διοικητικά κρατούμενος.