Μια μέρα πριν κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει την πλειοψηφία των προαπαιτουμένων για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, υπήρξε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους δανειστές και την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Από ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών , Ευκλείδης Τσακαλώτος, και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Το πολυνομοσχέδιο των 600 σελίδων θα κατατεθεί με περίπου 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, ενώ  τα υπόλοιπα αναμένεται να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων. Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται  το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, οι πλειστηριασμοί και οι ιδιωτικοποιήσεις, ειδικά των μονάδων της ΔΕΗ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, προκειμένου η τρόικα να δώσει τη συγκατάθεση της και το Eurogroup της 22ης Ιανουαρίου να εγκρίνει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.