Σύμφωνα με πληροφορίες του NBC, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, δικηγόροι του Τραμπ συναντήθηκαν με εκπροσώπους του γραφείου του Μιούλερ στα τέλη Δεκεμβρίου προκειμένου να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα. Οι συζητήσεις είχαν να κάνουν με την πιθανή τοποθεσία και τη διάρκεια της κατάθεσης αλλά και τη μορφή που θα έχει αυτή. Για το αν θα δοθούν δηλαδή γραπτές απαντήσεις αντί για μια επίσημη ενώπιος ενωπίω συζήτηση.

Ο Μιούλερ έχει διοριστεί για να ερευνήσει τους ισχυρισμούς περί ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη με το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ, καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν αποφανθεί ότι η Ρωσία είχε επέμβει στις εκλογές του 2016, προκειμένου να βοηθήσουν τον Τραμπ να κερδίσει τη θέση του προέδρου.

Ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με τις επαφές των δικηγόρων του Τραμπ με το γραφείο του Μιούλερ. Από το γραφείο του Τραμπ ξεκαθαρίζεται ότι το επιτελείο του θα συνεργαστεί πλήρως με τον Μιούλερ προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει καμία ανάμιξη της Ρωσίας, ενώ το Σάββατο δήλωσε πως θα συνεργαζόταν αν η ομάδα του Μιούλερ του το ζητήσε.