Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», ο Δ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε το ΚΚΕ για επικοινωνιακού χαρακτήρα καμπάνια με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στις 15 Ιανουαρίου, ενώ χαρακτήρισε «θεατρική παράσταση»  την επέμβαση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας το απόγευμα της Τρίτης.

«Το ΚΚΕ αποφάσισε τώρα, ενόψει αυτής της ρύθμισης να κάνει μία επικοινωνιακού χαρακτήρα καμπάνια, για λόγους που αφορούν το ίδιο, και η γνώμη μου είναι ότι όλο αυτό δεν έχει στόχο την πραγματική ενίσχυση της εργασίας, αντιθέτως έχει στόχο να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όταν χθες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μπήκαν στο γραφείο της υπουργού Εργασίας δεν ξεκίνησαν άμεσα τον διάλογο αλλά είπαν ευθέως κιόλας, το ομολόγησαν, “θα περιμένετε να έρθουν οι κάμερες”. Όλο αυτό το σκηνικό, εμένα, μου θυμίζει περισσότερο θεατρική παράσταση παρά πραγματική διαμαρτυρία».


Υποστηρίζει πως το ΚΚΕ ήταν «απών» στις διαπραγματεύσεις

Παράλληλα, υποστήριξε πως η κυβέρνηση έκανε πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές και όταν έδιναν τη μάχη για τις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις, το ΚΚΕ ήταν  «απών», ενώ ανέφερε ότι κατάφεραν να αποκρούσουν την απαίτηση των δανειστών για την ανταπεργία και την αύξηση του ποσοστού των απολύσεων.

«Έγινε πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ειδικά στα εργασιακά, όπου καταφέραμε να κερδίσουμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ενισχύσαμε τη διαπραγματεύσιμη δύναμη των εργαζομένων, δίνεται η δυνατότητα έκδοσης εντολών πληρωμής δεδουλευμένων».