«Θα δούμε τι θα γίνει. Αλλά εάν δεν βρουν οποιαδήποτε σύμπραξη, και κανένας δεν έχει βρει πως υπήρξε σύμπραξη σε οποιοδήποτε επίπεδο, μου φαίνεται απίθανο να υπάρξει κατάθεση», είπε ο Τραμπ.

«Υπήρξε μια σύμπραξη», συνέχισε ο δισεκατομμυριούχος, αλλά «μεταξύ των δημοκρατικών και των Ρώσων, πολύ περισσότερο απ' ό,τι των ρεπουμπλικάνων και των ρώσων», μολαταύτα «το κυνήγι μαγισσών συνεχίζεται», όπως επέμεινε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ,  έρευνα του ειδικού εισαγγελέα, στον οποίο ανατέθηκε να διαλευκάνει κυρίως το εάν υπήρχαν διασυνδέσεις ή σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την εκστρατεία του Τραμπ, έχει ήδη οδηγήσει στην απαγγελία πολύ σοβαρών κατηγοριών σε βάρος πρώην στενών συνεργατών του νυν προέδρου.

Οι ανεξάρτητοι ερευνητές υπό τον Μάλερ ενημέρωσαν τον δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ ότι ενδέχεται να του ζητηθεί προσεχώς να καταθέσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αυτό, κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσε στον Λευκό Οίκο με την πρωθυπουργό της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ, απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

Η έρευνα του Μάλερ έχει οδηγήσει μέχρι τώρα στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του Τραμπ, του Πολ Μάναφορτ, αλλά και στην υπόσχεση του Μάικλ Φλιν, πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, να συνεργαστεί με τον ειδικό εισαγγελέα.

«Κλείνουν πλέον 11 μήνες που είμαι στην εξουσία. Εδώ και 11 μήνες, αφήνουν να πλανάται ένα νεφέλωμα ψεμάτων πάνω από αυτήν την κυβέρνηση. Αυτό βλάπτει την κυβέρνησή μας», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ.