«Ξεκάθαρα λέμε, ότι ο όρος “Μακεδονία” σε οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου και αν μεταφράζεται, είτε σε σύνθετη ονομασία είτε ως γεωγραφικός προσδιορισμός, δεν θέλουμε να υπάρχει», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, δηλώνοντας πως ακόμα και στην περίπτωση που τέτοια χρήση γίνει αποδεκτή από τους ΑΝΕΛ, ο ίδιος είναι διατεθιμένος να καταψηφίσει.
 
«Για τον Πάνο Καμμένο τα εθνικά θέματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Αν όμως, υποθετικά, λέγαμε ότι δεχόταν το κόμμα τον όρο Μακεδονία ως παράγωγο, σύνθετη ονομασία κτλ, εγώ θα έλεγα “όχι”. Αλλά το κόμμα, όπως γνωρίζετε, έχει ήδη πάρει θέση», τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.
 
Ακολούθως, ο Κ. Κατσίκης διαμήνυσε πως το κόμμα των ΑΝΕΛ θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο και της δικής του συμμετοχής, τονίζοντας πως «θα πάρουμε μέρος στα συλλαλητήρια, θα είστε Θεσσαλονίκη και θα μας δείτε. Θα είναι εκεί οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, στελέχη και θα προσπαθήσω να ανέβω κι εγώ»
 
Τέλος, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ με τις γνωστές συντηρητικές θέσεις, τήρησε αποστάσεις από τη θέση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που τάχθηκε κατά των συλλαλητήριων, αναφέροντας πως «ο κ. Ιερώνυμος, τον οποίο τιμούμε, έκανε μία προσωπική δήλωση αναφορικά με τα συλλαλητήρια, δεν σημαίνει όμως ότι όλη η Εκκλησία συμφωνεί και δεν θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια. Περιμένετε και θα δείτε…».