Μιλώντας από την Πιερία ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι παρά τα όσα λένε οι βουλευτές της κυβέρνησης, ψηφίζουν και εφαρμόζουν τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα ακόμα και αν «ματώνει η αριστερή τους συνείδηση». Στάθηκε στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στις 15 Ιανουαρίου, λέγοντας ότι καταργεί επιδόματα και αποτελεί ακόμα μία απόδειξη τραγικής στροφής.

Αναφερόμενος στην εναλλακτική πρόταση, υποστήριξε ότι η χώρα αξίζει κάτι καλύτερο και αυτό μπορεί να το προσφέρει το κόμμα του σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για αποτελεσματικό κράτος, αναπτυσσόμενη οικονομία και ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες.

«Αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο από τη σημερινή κυβέρνηση, αξίζουμε μια οικονομία η οποία θα αναπτύσσεται με πιο γρήγορους ρυθμούς, αξίζουμε ένα κράτος πιο αποτελεσματικό, που θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, αξίζουμε μια αξιόπιστη και υπερήφανη εξωτερική πολιτική, που θα βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα της χώρας και αξίζουμε επίσης μια ηγεσία η οποία δε θα λέει ψέματα, η οποία θα εξηγεί στους πολίτες με ειλικρίνεια και με απλά λόγια, ότι ναι, υπάρχει ένας καλύτερος δρόμος για μας και για τα παιδιά μας και εφόσον τον βαδίσουμε όλοι μαζί, με συνέπεια με πίστη στις δυνατότητες μας, μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλές καλύτερες μέρες».