«Καμία λαϊκή κατοικία δεν κινδυνεύει με πλειστηριασμό», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και τονίζει πως είναι απολύτως καταδικαστέα η επίθεση που έγινε την Πέμπτη σε γραφείο συμβολαιογράφου.

Ακολουθώντας το κυβερνητικό αφήγημα, η ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν κινδυνεύουν λαϊκές κατοικίες. Υποστηρίζει ότι όσοι επιμένουν να κάνουν λόγο για κίνδυνο των κατοικιών και επιτίθενται σε συμβολαιογράφους   προστατεύουν τους μεγαλοοφειλέτες και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

«Όπως κατ' επανάληψη έχει τονίσει η κυβέρνηση καμία λαϊκή κατοικία δεν κινδυνεύει με πλειστηριασμό και σίγουρα δεν προστατεύεται με εγκληματικές ενέργειες εναντίον δημοσίων λειτουργών. Όσοι επιμένουν να υποστηρίζουν το αντίθετο μετερχόμενοι τέτοιες μεθόδους, παραπλανούν την κοινωνία και τελικά προστατεύουν μεγαλοοφειλέτες και στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο – σκούπα που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση στις 15 Ιανουαρίου, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε όλη τη χώρα θα γίνονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή. Παράλληλα, προβλέπεται ότι σε περίπτωση που κάποιος συμβολαιογράφος δεν είναι δυνατό για οποιοδήποτε λόγο να τελέσουν πλειστηριασμό, θα αντικαθίστανται άμεσα από άλλον για να μην καθυστερούν οι πλειστηριασμοί.