Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, ο Ν. Παπαδόπουλος επιτέθηκε στο ΚΚΕ που κατηγορεί την κυβέρνηση για αντεργατική πολιτική, καλώντας τους να απαντήσουν για τις απολύσεις στον Ριζοσπάστη και τον 902.

«Να απαντήσω στους συντρόφους που μας κάνουν κριτική από τα αριστερά και μας λένε ότι είμαστε ενάντια στους εργάτες. Και μας καλούν να αναιρέσουμε όλα αυτά τα μέτρα. Θα έλεγα να αναιρέσουν αυτοί όλες τις απολύσεις του Ριζοσπάστη και του 902 που κάνανε, να μας πούνε για τα λεφτά από τη συχνότητα, το σταθμό που ήταν δημόσιο αγαθό, πόσα πήρανε, διότι δεν ήταν δικά τους».


Υποδείξεις στο ΚΚΕ για «τις αρχές της Αριστεράς»

Αναφερόμενος στην παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, έκανε λόγο για φασιστική νοοτροπία του ΚΚΕ και υπογράμμισε πως αν θέλουν να περάσουν στην αυτοδικία, ο ίδιος είναι σε θέση να πλακώνεται με τα μέλη του ΚΚΕ στις πλατείες.

«Από ό,τι είδα στις τηλεοράσεις, παίζει πολύ δραματικά εκείνος ο αριστερός ο κομμουνιστής συνδικαλιστής που χτυπάει το τραπέζι έτσι μπροστά την υπουργό! Πραγματικά είναι επαναστάτης, φασίστας! Είναι καθαρά φασιστική λογική, φασιστική νοοτροπία! Για φανταστείτε εδώ, να πάει να ανεβεί ένας του ΚΚΕ και να μην τον αφήσουμε να μιλήσει. Θα είναι αυτό δημοκρατική διαδικασία; Πότε έχει κάνει το ΚΚΕ ξανά τέτοια πράγματα; Προσπαθούν να πάνε σε αυτοδικία; Δηλαδή, τι θα κάνουμε θα πλακωνόμαστε μεταξύ μας στις πλατείες; Αυτή είναι η αντιπαράθεση που θέλουν; Αν τη θέλουν μπορούμε».

Βουλευτές του ΚΚΕ φώναξαν «ντροπή» στο Ν. Παπαδόπουλο, που συνέχισε κάνοντας υποδείξεις στο ΚΚΕ για τις αρχές της Αριστεράς. «Με τον τσαμπουκά δεν σας καταλαβαίνουμε. Και αν κρατούμε αυτή τη στάση είναι γιατί ως κόμμα Αριστεράς δεν θέλουμε να τσακωνόμαστε. Και δεν θα το κάνουμε. Αυτό που κάνετε εσείς δεν συνάδει με τις αρχές της Αριστεράς».

Ο  βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, κατηγόρησε τον Ν. Παπαδόπουλο ότι «αξιοποιεί το οπλοστάσιο της Χρυσής αυτής για να επιτεθεί στο ΚΚΕ» και έκανε λόγο για ασφαλίτικες αναζητήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Επειδή φαίνεται έχει και ασφαλίτικες αναζητήσεις, τον ενημερώνουμε ότι αυτός που χτύπησε το χέρι στου τραπέζι στο υπουργείο Εργασίας είναι ο ίδιος που μίλησε σήμερα στη Βουλή κατά την διάρκεια της ακρόασης φορέων».