Κατά την τελευταία του συνέντευξη ως επικεφαλής του Eurogroup, λίγο πριν το πέρασμα στην εποχή του Πορτογάλου Σεντένο, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έπλεξε σε συνέντευξή του στου Financial Times το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, μιλώντας για τα «μαθήματα» που πήρε από την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

 
«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και φυσικά ο υπουργός Οικονομικών Αλέξης Τσίπρας άλλαξαν εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν όλα έγιναν ευκολότερα από τότε… Είναι μια ευκολότερη κατάσταση» σημείωσε ο Ολλανδός, που ετοιμάζεται να μεταπηδήσει στο διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM).
 
Μιλώντας στο διεθνές οικονομικό μέσο, ο Γ. Ντάισελμπλουμ έκανε ειδική αναφορά στα γεγονότα του καλοκαιριού του 2015 για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως η Γερμανία επιθυμούσε και προωθούσε τη λύση του Grexit, έχοντας στο πλευρό της σειρά άλλων χωρών από την κεντρική και τη νοτιοανατολική Ευρώπη.
 
«Πίσω από τη Γερμανία ήταν μία σειρά από άλλες χώρες που έλεγαν: Ως εδώ!» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, συμπληρώνοντας πως κέρδιζε έδαφος η άποψη που έλεγε πως «Δεν έχουμε άλλη εμπιστοσύνη, δεν θέλουμε άλλες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, πρέπει να μιλήσουμε για το plan B».
 
Ο ίδιος, ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει πως θεωρούσε ένα Grexit «τεράστιο λάθος» και «ζημιογόνο», παραδεχόμενος όμως πως κάποια μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν «υπερβολικά».