Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Ελλάδα κατάφερε να ολοκληρώσει τις υποσχέσεις της προς τους δανειστές εντός του χρονοδιαγράμματος και είναι έτοιμη να βγει στις αγορές ενώ δεν έλειψαν οι αιχμές προς την αντιπολίτευση.
 
«Κάθε φορά που μιλάω στην αίθουσα, δυστυχώς για την αντιπολίτευση τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από την προηγούμενη φορά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
 
Αναφορικά με τη διάταξη για την κήρυξη της απεργίας ο υπουργός ανέφερε ότι «αν θεωρείτε ότι συνιστά ένα τεράστιο πρόβλημα η επίτευξη απαρτίας, τότε πρέπει να συζητήσουμε γιατί το εργατικό κίνημα έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο για να παλέψει και να κερδίσει μια απεργία». Ωστόσο σε πρόσφατη δήλωση του είχε κρίνει την εν λόγω διάταξη ως ένα μέτρο όχι τόσο θετικό ενώ είχε τονίσει ότι  «δεν είναι κάτι αυτό που θα το επιλέγαμε». 
 
Παράλληλα, ζήτησε νηφάλια συζήτηση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οι οποίοι, όπως τόνισε, δεν αλλοιώνουν το προστατευτικό κέλυφος που ισχύει. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαστρέβλωση ότι 31.12.2018 τελειώνει ο νόμος Κατσέλη – Σταθάκη, διότι αυτό δεν ισχύει. Γνωρίζετε ότι και μόνο αίτηση υπαγωγής να έχει υποβάλει κάποιος στις 30 Δεκεμβρίου, έχει την προστασία που θα αποφασίσει το δικαστήριο», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. 
 

Τα οικογενειακά επιδόματα
 

Σχετικά με τα οικογενειακά επιδόματα και την επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση υπεραμύνθηκε πως η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση, όλα τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν από την επισκόπηση των δαπανών να κατευθυνθούν στην κοινωνία και ιδίως στις πολιτικές για το παιδί.
 
«Η κριτική που ασκείται, αγνοεί ότι 730.000 οικογένειες θα έχουν όφελος, αγνοεί όσα κάναμε για το αφορολόγητο -ιδίως για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους- αγνοεί ότι το μέρισμα ευνοεί περισσότερο τις οικογένειες με τρία και με τέσσερα παιδιά, αγνοεί όσα γίνονται με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η κριτική ότι αυτή η κυβέρνηση αναδιαμόρφωσε τα οικογενειακά επιδόματα με πελατειακά κίνητρα, δεν έχει έδαφος» είπε χαρακτηριστικά.