Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ανέφερε πως «μάλλον περιποιεί τιμή» στην κυβέρνηση η αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο «αν δούμε τι ζητούσαν το ΔΝΤ και οι άλλοι σε σχέση με την εργατική νομοθεσία», προσθέτοντας ότι εκεί που ανακύπτει πιο σοβαρός προβληματισμός αφορά τους πλειστηριασμούς και τους τρίτεκνους, και ότι «ο προβληματισμός μας έχει να κάνει με την ουσία της ανάπτυξης του εργατικού κινήματος και τα προβλήματα που είναι υπαρκτά».
 
Σχετικά με τις αντιδράσεις του ΚΚΕ για τη συγκεκριμένη διάταξη απάντησε ότι τις εκλαμβάνει «μόνο ως κίνηση που έχει να κάνει με τον συσχετισμό με τις δυνάμεις της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αριστεράς», προσθέτοντας ότι «η απεργία ποσώς χτυπιέται από τη συγκεκριμένη διάταξη». Έθεσε το ερώτημα αν αυτοί που λεν «κάτω τα ξερά σας από την απεργία» θα συναινέσουν «στην επανέναρξη των συλλογικών συμβάσεων ή θα επικροτήσουν την αλλαγή υπέρ των εργαζομένων στο πτωχευτικό δίκαιο».

 

Διευκόλυνση τραπεζών και Δημοσίου
 

Αναφορικά με το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο Βούτσης είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σε μια νέα ρύθμιση η οποία «διευκολύνει και τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία», ενώ θα προκύψει ύστερα από συνεννόηση με τους θεσμούς. 
 
Ως προς το «πόσο πραγματική είναι η έξοδος από τα μνημόνια με μισθούς των 500 ευρώ και την ανεργία στα ύψη» είπε ότι «όταν η χώρα θα μπορεί να δανείζεται με πολύ μικρότερα επιτόκια, όπως η Πορτογαλία, είναι σαφές ότι θα υπάρξουν δυνατότητες για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό», ενώ εκτίμησε ότι η ανεργία «μέχρι να πάμε σε εκλογές θα έχει μειωθεί αρκετά γιατί οι θέσεις εργασίας σχετίζονται με τις επενδύσεις κα την ανάπτυξη της οικονομίας».
 
Χαρακτήρισε «έωλη κίνηση τακτικής» τη ρητορική του ΣΕΒ ότι δεν είναι προτεραιότητα η αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι όλες οι εργοδοτικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΕΒ, έχουν πει ότι το μισθολογικό κόστος δεν επιβαρύνει την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη των βιομηχανιών.